Balanç de 2022

Diuen que “Si breve, dos veces bueno”. Doncs aquí teniu el que hem fet durant aquest 2022 a Ndimbalante:

❤️Hem fet petites reparacions i manteniment de les portes de l’escola. Les pluges van fer malbé el marc de fusta i les portes, que són d’alumini van quedar abonyegades. Hem reparat les dues portes que havien quedat malmeses.

❤️Hem ampliat les instal·lacions de l’escola per acollir una vintena d’alumnes més i tenir un espai d’emmagatzematge. Fa gairebé un any i mig que tenim la necessitat d’ampliar l’escola per acollir tota la demanda. Hem fet un nou espai per poder rebre uns quants alumnes més. Encara hi ha futurs alumnes sense escolaritzar per manca d’espai. Seguirem treballant per tal de que TOTS, algun dia, el més aviat possible, es puguin escolaritzar.

❤️Hem pagat les aportacions mensuals corresponents als mestres. Aquest any hem destinat més diners en aquest punt que els anys anteriors. Actualment els mestres tenen sous més dignes.

❤️Hem donat continuïtat al projecte que permetrà l’accés de més de 500 persones a l’aigua potable. Hem instal·lat fonts properes als habitatges dels habitants de Njoben per tal d’evitar desplaçaments innecessaris que treien temps i per tant minvaven les oportunitats de destinar-lo a altres activitats que podrien fer augmentar el nivell adquisitiu de les famílies. Per altra banda, estem construint un pou des d’on es podran extreure els litres necessaris per abastir a tota la població, ja que només hi havia un pou i era insuficient.

❤️Hem creat un hort comunitari on es cedeixen parcel·les a les dones de Njoben on poder cultivar aliments per les seves famílies de manera totalment gratuïta. Aquest espai s’utilitza també com a punt de trobada de les mateixes. L’objectiu es garantir el dret a la salut tot fent petites accions com aquesta. En afegit, busquem que les dones vagin trobant maneres d’empoderar-se, tant amb l’activitat en sí; com amb el fet de poder oferir un espai de reunió per tal de que les dones puguin compartir fora de l’espai familiar.

❤️Hem creat un altre hort on els infants de l’escola (uns 150) aprenen a cultivar i d’on obtenim aliment que compartim a l’hora d’esbarjo. No sempre tenim aliment, perquè l’hort no és gaire gran, però que bons que són els plàtans i les taronges quan en tenim!

JUNTS SOM INVENCIBLES.

SI VOLS COL·LABORAR AMB NDIMBALANTE ENVIA UN CORREU A: nefupr@gmail.com A REVEURE!

 

Arxiu

keyboard_arrow_up