0

Campanya COVID-19 : que cap veí de Njoben passi gana

L’arribada del COVID-19 a l’Àfrica, ha posat al continent en una situació ben complicada, alarmant i dramàtica.

És per això que des de l’Associació Ndimbalante School hem aturat els projectes que estavem desenvolupant y hem redirigit la nostra mirada i col·laboració cap a una altra direcció: fer front a la fam que s’acosta al poble de Njoben, des de i per on treballem.

 

Estem intentant acompanyar econòmicament al poble de Njoben durant els mesos que duri el confinament del país i fins que es normalitzi mínimament la situació.

El desafiament del Coronavirus és complex i s’afegeix a d’altres dificultats com:

  • La insuficiència econòmica.
  • La debilitat dels sistemes de salut, manca de recursos materials i personals.
  • La lluita contra altres pandèmies com la malària, el VIH o l’Èbola.
  • La malnutrició i la desnutrició, com a agents debilitadors del sistema immunològic.

A Gàmbia, la font d’ingressos del 85% de les persones per guanyar-se el pa prové de la venda ambulant, activitat que ha quedat restringida com a mesura de prevenció per tal d’aturar la propagació del virus

Per altra banda, el tancament de fronteres i les enormes tensions a les quals està subjecte el mercat gambià, està provocant els primers símptomes de desproveïment. No arriba prou menjar al país i la seguretat alimentària es veu amenaçada.

En afegit, el 50% de les famílies gambianes rebien suport econòmic de familiars que havien migrat a Europa, sovint realitzant feines precàries i sense reconeixement de drets. Es tracta de les persones, que a causa de la recessió econòmica europea han quedat més afectades.


Gàmbia és una societat que viu d’avui per avui, guanyant durant el dia el que menja per sopar. El confinament és tan necessari com inviable i la dificultat de supervivència és inquietant.

Sense feina ni menjar, amb un sistema sanitari precari: L’Àfrica necessita la solidaritat de tot el món i no hi ha temps per perdre.

A Ndimbalante volem estar al peu del canó i que cap veí de Njoben passi gana

Menú